متین سادات نصیری در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، با بیان این مطلب افزود: افراد مبتلا به این اختلال تحریک پذیر و هیجانیاند و رفتاری پررنگ و لعاب، نمایشی و برونگرایانه دارند اما علیرغم رفتار متظاهرانه و پرزرق و برقی که دارند اغلب نمیتوانند دلبستگی عمیقی را به مدت طولانی حفظ کنند.
وی اضافه کرد: این بیماران خود را همتای برترین ستارههای سینما میدانند و همواره ستاره متظاهر مجلس بوده و با دلربایی، جذابیتهای ظاهری و اغواگری و عشوهگری میکوشند در کانون توجه باشند، آنان هیجانها و روابطی پرشور ولی در عین حال سطحی و پیوسته در حال تغییر دارند.
نصیری اضافه کرد:آنان مثلا با فخر فروشی درباره داشتن سهام سازمانهای بزرگ یا مهارتهای ورزشی و هنری میکوشند توجه دیگران را به خود جلب کنند. علایق و نگرشهای آنان به سهولت تحت تاثیر دیگران یا نقشی که هم اکنون ایفا میکنند قرار میگیرد. آنان به سرعت روابط صمیمانه پرشوری را برقرار میکنند ولی به سرعت خسته شده و احساس میکنند که قدرشناسی کافی از آنان به عمل نیامده است.
این زوج درمانگر تصریح کرد: بیماران مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی در مصاحبه کلا همکاری خوبی دارند و مشتاق اند که تاریخچه خود را با جزئیات کامل ارائه دهند. در صحبت کردن آنها ژستها و تاکیدها و مکثهای نمایشی شایع است. لغزشهای زبانی در گفتار آنها زیاد است و زبانی پر زرق و برق دارند.
وی اظهار کرد: اظهار نظرهای عاطفی در آنها شایع است. اما اگر مجبورشان کنید که وجود احساس خاصی مثل خشم و اندوه و خواستهای جنسی را در خود قبول کنند ابراز تعجب، نارضایتی یا انکار میکنند. از معاینه شناختی آنها معمولا نتایج طبیعی به دست میآید جز این که در تکالیف مربوط به تمرکز یا ریاضیات ممکن است پافشاری نشان ندهند و با کمال تعجب موضوعات عاطفی را هم خیلی زود از یاد میبرند.
نظر شما